O nás

Trocha historie………

Pěvecký sbor CANZONA se zformoval v roce 2004 z odrostlých členů DPS Canzonetta, k nimž postupně přibývala řada nových zpěvaček a zpěváků. V době založení se profiloval jako komorní sbor. Okolo roku 2010 počet členů přesáhl limit umožňující jeho zařazení mezi komorní sbory  a stává se z něj  Pěvecký sbor CANZONA. Od svého založení pracuje v ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3 v Českých Budějovicích

Repertoárový záběr sboru sahá od úprav lidových písní, spirituálů, duchovních písní, popu a jazzu po klasický sborový repertoár včetně soudobé vážné a duchovní hudby

Vystupuje na vlastních koncertech a při různých příležitostech (adventní koncerty, podnikatelské akce, vernisáže apod.). Nezřídka i s výše zmiňovaným DPS CANZONETTA. Mezi aktivity  sboru patří v poslední době i účast na soutěžích a festivalech.

Na podzim roku 2011 se CANZONA zúčastnila svého prvního soutěžního festivalu „Jirkovský písňovar“ v Jirkově u Chomutova, kde poprvé změřila síly se sbory své kategorie a stalo se neuvěřitelné –  umístila se ve „zlatém pásmu“ mezi sedmi nejlepšími sbory což znamená, že si hned napoprvé sáhla  na metu nejvyšší.

Pěvecký sbor CANZONA od jeho vzniku do roku 2012 vedla sbormistryně a naše přítelkyně Mgr. Anna Knotková, učitelka hudby a zpěvu. Od roku 2013, po náhlých bolestných událostech, se s velikým nasazením ujala vedení sboru, bez jakékoli předešlé přípravy, Lilia Červená, absolventka Kazaňské státní konzervatoře, která posilovala náš sbor svým jiskřívým mezosopránem a zároveň působila a působí i nadále, jako korepetitorka a klavírní doprovod v DPS Canzonetta. Sbor donedávna doprovázel náš kamarád a skvělý klavírista Ing. Martin Krčmář. Nyní se této úlohy zhostila Viktoria Fastová.